Long journey

London, Oct 12th

Na relatief vroeg in de ochtend (9uur) in de bus te zijn gestapt volgde een rustig ritje naar Oostende. Een toeristisch stadje aan de Belgische kust. Hier konden we enkele uurtjes doorbrengen en genieten van een toch flinke hoeveelheid zon. Hoewel dat niet bijster veel hielp om de buitentemperatuur omhoog te jagen was het in de grote hoeveelheden kleine winkeltjes en cafeetjes toch goed vol te houden. Er was natuurlijk ook nog de mogelijkheid om even uit te waaien om het strand maar gezien ik geen zin had in natte voeten door het vochtige zand ben ik daar zelf maar niet heen gegaan. Terug in de bus nog even snel een broodje gegeten en daarna een flink ritje nog naar Calais. Bij de paspoortcontrole deden er zich echter problemen aan. Sander’s ID bleek niet meer geldig en Sander mocht dus eigelijk niet de grens over. Oei, ik geloof dat ik toch iets heb met douanes. Na overleg met de beambte en vertoon van een wel geldig rijbewijs mocht ik voor deze keer dan toch door met de mededeling dat mijn gegevens genoteerd werden en dat het niet nog eens voor mocht komen. Les 1 van de dag: als je op reis gaat, check de geldigheid van je ID. Anyhow na douane te zijn gepasseerd moesten we nog ruim een half uur wachten voor we de ferry op konden. De overtocht ging gelukkig rustig ivm het rustige weer. Daarna nog een flink ritje naar Elmer’s End waar de gastgezinnen ons opwachtte. Na kennis gemaakt te hebben met Heathet Foskett en onze bagage te hebben opgehaald konden we naar het kleine doch fraaie huisje op 5minuten afstand van de verzamelplaats. In het knusse huisje werd ons eerst de slaapkamer getoond. Klein kamertje met een klein stapelbedje. Na het verorberen van een klein pizzatje en een stokbroodje hebben we nog even xfactor gekeken met het gezin en daarna op tijd t bedje in. Goodnight ;)

Reacties zijn gesloten.