Reisverslag 2013

London, Oct 12th

Na relatief vroeg in de ochtend (9uur) in de bus te zijn gestapt volgde een rustig ritje naar Oostende. Een toeristisch stadje aan de Belgische kust. Hier konden we enkele uurtjes doorbrengen en genieten van een toch flinke hoeveelheid zon. Hoewel dat niet bijster veel hielp om de buitentemperatuur omhoog te jagen was het in de grote hoeveelheden kleine winkeltjes en cafeetjes toch goed vol te houden. Er was natuurlijk ook nog de mogelijkheid om even uit te waaien om het strand maar gezien ik geen zin had in natte voeten door het vochtige zand ben ik daar zelf maar niet heen gegaan. Terug in de bus nog even snel een broodje gegeten en daarna een flink ritje nog naar Calais. Bij de paspoortcontrole deden er zich echter problemen aan. Sander’s ID bleek niet meer geldig en Sander mocht dus eigelijk niet de grens over. Oei, ik geloof dat ik toch iets heb met douanes. Na overleg met de beambte en vertoon van een wel geldig rijbewijs mocht ik voor deze keer dan toch door met de mededeling dat mijn gegevens genoteerd werden en dat het niet nog eens voor mocht komen. Les 1 van de dag: als je op reis gaat, check de geldigheid van je ID. Anyhow na douane te zijn gepasseerd moesten we nog ruim een half uur wachten voor we de ferry op konden. De overtocht ging gelukkig rustig ivm het rustige weer. Daarna nog een flink ritje naar Elmer’s End waar de gastgezinnen ons opwachtte. Na kennis gemaakt te hebben met Heathet Foskett en onze bagage te hebben opgehaald konden we naar het kleine doch fraaie huisje op 5minuten afstand van de verzamelplaats. In het knusse huisje werd ons eerst de slaapkamer getoond. Klein kamertje met een klein stapelbedje. Na het verorberen van een klein pizzatje en een stokbroodje hebben we nog even xfactor gekeken met het gezin en daarna op tijd t bedje in. Goodnight ;)

London, Oct 13

Na een niet al te lange nacht opgestaan en ontbeten met toast. Er was jam, marmade, chocopasta en zelfs Venz hagelslag. Een twitter bericht wees mij erop dat we vandaag gingen wandelen langs covent garden, china town en speaker’s corner. Na het bespreken van de gastgezinnen met onze medereizigers begon de dag met een reisje naar Camden Town en Camden Locket. Na de eerste treinreis in de ochtend waar we aankwamen op Charing Cross en vervolgens met the underground naar Camden. Hier kregen we enkele uurtjes om rond te kijken en te shoppen bij de vele kraampjes en winkeltjes. Daarna via the underground naar speakers corner en daarna naar covent garden waar nog meer leuke dingen te bezichtigen was. Nadat we nog een sightseeing tour kregen in de bus, die voor de verandering wel droog was en lekker warm, kregen we nog een wandeling langs picadelly circus trafalgar square en uiteindelijk china town. Daarna met de trein terug en door naar het gastgezin waar we aardappelkroketjes, rijst en kaasschnitzels kregen die overigens zeker niet slecht smaakten. Daarna alvast wat foto’s doorgewerkt en nog even gepraat met de roommate Max. Goodnight!

London, Oct 14

Na in de ochtend wat eerder op te moeten staan omdat het immers een normale werkdag is voor de gastgezinnen begon de dag rustig met een reisje naar National Museum. Hier kon iedereen genieten van verschillende kunstwerken en/of een lekker bakje koffie/thee. Daarna gingen we door naar Buckingham Palace waar we de wisseling van de wacht zagen en na een wandeling langs the houses of parliament, white hall en the horse guards gevolgd door een ritje door the London Eye. Een ritje van een half uur met een mooi uitzicht over the city of London. Na het ritje kregen we vrije tijd die we zelf dus mochten invullen variërend van McDonalds, Primark en Platform nine and three quarters. Om 18.00 lokale tijd verzamelden we toen weer om weer af te reizen naar de gastgezinnen waar het avondeten op ons wachtte. Today’s menu: Hotdogs with chips. Nu tijd om eens te gaan slapen want die dagen zijn toch best wel vermoeiend. Goodnight!

London, Oct 15

Vroeg in de ochtend weer op en verzamelen om de trein weer richting centrum te nemen. Echter vandaag reden we niet door tot Charing Cross maar gingen via Lewisham m.b.v. de DLR (een computergestuurde trein zonder chauffeur) naar het olympisch park. Hier bezochten we de O2-Arena en vervolgens door richting Stratford waar een gigantisch (grootste van London) winkelcentrum ligt. Dit winkelcentrum is het beste te beschrijven onder het vermelden dat je waarschijnlijk 1 dag nodig hebt om overal langs te komen en dan nog niet eens de winkels in te zijn gegaan. Na het zien van het stadion en het winkelcentrum gingen we door in de richting van Tower Bridge. Hier werd een groepsfoto gemaakt en er volgde een boottochtje over de Thames met een catamaran. Na de boottocht volgde nog vele vrije uurtjes (bijna 5 uur!) waarin veel dames en heren verschillende kanten op vertrokken. Tegen de avond verzamelden we weer om gezamenlijk naar de musical The Lion King te gaan. Een overweldigend spektakel met vele verrassingen. Na de musical terug naar de gastgezinnen voor alweer de laatste overnachting. Goodnight!

Canterbury, Oct 16

Na weer een vroege morgen, koffers inpakken en bedanken van de gastgezinnen voor de gastvrijheid weer snel de bus in en richting Canterbury. Een klein doch druk stadje in Engeland met een indrukwekkende kathedraal. Er waren natuurlijk ook vele toeristische winkeltjes te vinden en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Na enkele uurtjes in Canterbury helaas alweer door met het busje naar de ferry voor een relatief rustige overtocht en een lang ritje terug naar Sittard. Tijd om weer even bij te komen in mijn eigen warme bedje. Met veel dank voor alle leaders en deelnemers voor deze geweldige reis zeg ik nog één maal: Goodnight!

Blog door Sander Schippers