Reisverslag 2014

Onderstaand het reisverslag dat Joshua Packbier schreef naar aanleiding van de Lamegoose Goes London reis in 2014.

Zaterdag 18 oktober

Eindelijk was het dan zo ver. Na een aantal maanden van pijnlijk wachten gingen we dan eindelijk naar Londen. Om kwart voor negen verzamelen we aan de Bradleystraat, zeggen doei tegen onze ouders terwijl onze spullen worden ingeladen en nemen plaats in de bus. We vertrekken naar Brugge, een stad in West-Vlaanderen, die bekend staat als chocoladestad en waar een aantal bekende bieren worden gebrouwen. Na drie uur in deze stad doorgebracht te hebben vertrekken we naar Calais, waar we met de ferry oversteken naar Dover, bekend om de white cliffs. Vanuit Dover door naar station Elmers-End, waar we worden opgewacht door ons gastgezin. Na ons voorgesteld te hebben en een heerlijke maaltijd te hebben gegeten, gaan we naar bed.

Zondag 19 oktober

We worden na een ontbijt te hebben verorberd afgezet op station Beckenham Junction. We vertrekken dan naar station Charing Cross, wat ons verzamelpunt zal zijn voor de rest van de reis. We gaan dan door naar Camden Market, waar we een paar uur vrije tijd krijgen. Daarna door naar Speaker’s Corner waar we een kwartiertje blijven, en dan sightseeing met de bus. We bekeken een paar van de grote bezienswaardigheden als de Big Ben en de London Eye vanuit de bus. Daarna brachten we nog een tijdje door in Covent Garden, waar een nogal eigenaardig huis stond, en een aantal straatartiesten.

Hierna maakten we een wandeling door de stad, waarbij we Piccadilly Circus, China town en nog een aantal andere plaatsen voorbijkwamen. Daarna gingen we weer naar de gastgezinnen.

Maandag 20 oktober

We begonnen de ochtend met sightseeing. We kwamen langs Buckingham Palace, waar we getuige waren van een hele militaire parade omdat Maleisië op bezoek kwam, Downing Street, de Big Ben, en uiteindelijk kwamen we aan bij de London Eye, waarin we een dertig minuten durende rit maakten. Daarna gingen we met de tube naar Tower Hill, waar om het kasteel heen allemaal handgemaakte ceramische “poppies” (klaprozen) stonden, een voor elk van de gevallen Britse soldaten tijdens de eerste wereldoorlog.

Daarna konden we zelf bepalen hoe we nog enkele uurtjes in konden brengen en aan het eind gingen we weer naar het gastgezin.

Dinsdag 21 oktober

Met de Docklands Light Railway, een trein zonder machinist, naar Canary Wharf, het Manhattan van Londen. Hier maken we een korte wandeling, en dan gaan we verder naar station North Greenwich, waar de O2 arena ligt. De bedoeling was dat we via een gondelbaan over de Thames zouden gaan, maar wegens weersomstandigheden (wind) ging dit helaas niet door. We gingen toen door naar Stratford, waar het Olympisch stadion lag, evenals Westfield, het grootste winkelcentrum van Europa. Hier konden we de rest van de middag vrij doorbrengen. Aan het einde van de dag verzamelden we op Charing Cross, en liepen we gezamenlijk door naar het Lyceum Theatre, waar we naar The Lion King gingen.

Woensdag 22 oktober

Helaas. Aan alles komt een einde. We nemen afscheid van onze gastgezinnen, en vertrekken met de bus naar Canterbury. Hier brengen we een drietal uurtjes door. Vanuit Canterbury vertrekken we naar Dover. Daar steken we over naar Calais, en besteden we de rest van de dag aan een uiterst gezellige busreis. ’s Avonds laat komen we aan in Sittard, waar we herenigd worden met onze ouders, na een geweldige ervaring die mogelijk werd gemaakt door onze fantastische leaders. Dit is iets om nooit meer te vergeten.