Reisverslag 2022 herfst

Onderstaand het reisverslag dat Gwyneth Hermans schreef naar aanleiding van de Lamegoose Goes London reis in de herfst van 2022.

Dit was voor mij persoonlijk echt een van de leukste reizen wat ik heb gedaan. Het programma was geweldig maar voor mij maakte de mensen de reis echt onvergetelijk. De mensen waarmee ik ging maar ook de begeleider, zij waren ook echt geweldig. Als het kon zou ik zo nog een keer gaan!

Gwyneth Hermans G5

Een reis van 5 dagen naar Londen vol met activiteit om de stad te verkennen. Van het koningshuis tot aan het business gedeelte van Londen. Maar leert ook hoe de gemiddelde mensen leven omdat je in een gastgezin vertoeft. In het begin leek mij dit één van de iets mindere dingen maar op het eind was dit één van de gezelligste dingen van allemaal.

Dag 1

Op dag 1 vertrokken we in ochtend vanaf Trevianum met 2 bussen. Je paspoort wordt dan al gecontroleerd zodat de begeleiders zeker weten dat iedereen mee kan naar Londen. Het zou ook wel vervelend zijn als je bij de douane erachter komt dat je niet je paspoort bij hebt. Op dit punt leer je de begeleiders al, je merkt dan al hoe vriendelijk en aardig ze zijn. De mensen die deze reis ieder jaar opnieuw organiseren doen dit met hun hart en ziel en dat merk je echt. Als het paspoort van iedereen is gecontroleerd vertrekken de bussen richting Oostende, dit is ongeveer een busrit van 3 uur. Eenmaal aangekomen in Oostende krijg je circa 2,5 uur vrije tijd. In deze tijd kan je de stad bezichtigen, één aanrader wat ik echt heb zijn de wafels daar. De Luikse wafels zijn daar echt heerlijk! Hierna gaan we naar Calais, een stad in Frankrijk. Hier ligt het veer om naar Dover te komen in Engeland. Als je uiteindelijk door de douane bent, wat tegenwoordig lang duurt door de brexit en personeel te kort, kom je op de boot. Hier kan je wat eten maar ook wat winkelen in het winkeltje of naar de arcade, gamehall, gaan. Als de boot aankomt in Dover is het ongeveer kwart over vier, Engelse tijd. Dan gaan we voor de laatste keer deze dag met de bus, nu gaan we richting Eden park. Hier komen de gastgezinnen ons ophalen maar de rest van de dagen zetten ze hier ons ook af. Vervolgens gaan we mee met de gastzinnen richting hun huis. Daar krijgen we wat te eten, ik kreeg toen pizza. Dan zit de dag erop en ga je slapen in bed.

Dag 2

Dan komt dag 2 waar we echt Londen gaan verkennen. Wij gingen wel eerst naar de Tesco, dat is een supermarkt in Engeland. Hier bleven wij ongeveer een uurtje elke dag. Daarna kregen we travelcards waarmee we met de trein en metro konden reizen de hele dag, elke dag kregen we nieuwe travelcards. Met de trein vertrokken we naar Charing Cross Station, hier gingen we elke dag heen. Bij de Station kregen we uitleg over het metrosysteem, het lijkt heel ingewikkeld maar na de uitleg is het heel duidelijk en makkelijk. Daarna gingen we Camden Market bezoeken, hier kan je hele leuke souvenirs vinden maar ook lekker wat eten. Je kon wat halen bij een kraampje of gaan zitten maar je kan ook het lunch pakketje eten wat het gastgezin iedere dag voor je klaar maakt. Ik persoonlijk had op dat moment nog niet veel honger maar heel veel mensen hebben toen wat gegeten. Hierna gingen we door naar Westminster en bezochten we de Londen Dungeon. Dit is was heel erg leuk, je zag de beruchte geschiedenis van Londen. Karakters zoals Jack the Ripper en Guy Fawkes legde uit wat voor een rol zij speelde in de Engelse geschiedenis, maar natuurlijk wel op spookachtige manier. Toen we klaar waren in de Dungeon gingen we naar Covent garden. Hier kreeg je ook nog 1,5 vrij. Ik heb toen samen met iemand anders een show bekeken. Je kan daar ook winkelen of wat eten maar dus ook verschillende shows bekijken. Er was zelfs eentje in de Apple Store. Hier hadden we ook verzameld om weer te terug te gaan naar Charing Cross en opgehaald te worden door de gastgezinnen in Eden park. Ik kreeg toen kip met wat groente en stokbrood. Toen we klaar waren met eten heb ik samen met degene waarmee ik samen sliep in het gastgezin nog nagepraat over de dag.

Dag 3

Op dag 3, toen we weer bij Charing Cross waren, gingen we weer richting Westminster om in de London Eye te gaan. Dit was opzich wel leuk maar na 10 minuten had ik het persoonlijk wel gezien, de rit duurde circa 30 minuten. Er waren ook mensen die dit is geweldig vonden. Vervolgens gingen we naar Buckingham Palace, onderweg kwamen onder andere nog langs the Houses of Parliament en Trafalgar Square (een plein). Bij Buckingham Palace konden we voor een kwartiertje rondkijken waarna we verder liepen door het St, James’s Park wat ernaast lag. Vanuit daar namen we de metro naar St. Katherine’s Dock, waar ook de Tower Bridge ligt. Hier hadden we een groepsfoto gemaakt. Hierna kregen we weer ongeveer 1,5 uur vrij. Ik ben toen met een vriend van mij naar Frameless gegaan. Het is een museum waar bekende schilderijen op een aparte en hele nieuwe manier worden tentoon gesteld. Ik ben persoonlijk geen kunstliefhebber maar dit was het heel vet en mooi om te zien. Vanuit daar hebben we met iedereen verzameld bij Charing Cross en gingen we weer naar de gastgezinnen. Daar hebben we weer lekker kunnen eten en zijn we daarna gaan slapen.

Dag 4

Op dag 4 zaten we alweer over de helft van de reis. Na de Tesco en zijn we naar Lewisham gegaan om vanaf daar met de DLR naar Canary Wharf te gaan. De DLR is een trein wat puur door machines rijdt, er is geen bestuurder. In Canary Wharf hebben we rondgewandeld tussen de wolkenkrabbers en zijn we ook nog door een tuin gelopen in een wolkenkrabber. Hierna zijn we met de jubilee line richting het station van North Greenwich gegaan. Daar zijn we langs de O2 arena gelopen en gingen we in de emirates air line geweest. Dit is een gondelbaan over de Thames. Blijkbaar nemen sommige mensen in Londen deze gondelbaan dagelijks om naar hun werk te gaan. Dit was een leuke ervaring en dit ging ook een beetje dan de London eye. Wij hadden wel het ongeluk dat het die dag flink waaide waardoor de gondels een beetje heen en weer beweegde maar we hadden het niet echt koud want ze waren helemaal dicht. Vanuit daar ben ik met een vriendin richting de Harry Potter winkel gegaan op Kings Cross Station. Het was een heel leuk winkeltje vol met Harry Potter spullen, Vanuit daar zijn we naar Royal Victoria gegaan waar de Jurassic Park Tour lag. Om daar te komen was ook nog een heel avontuur want ze zit in een rolstoel en het metro station waar de lift was, daar was de lift van kapot. We zijn dus met een omweg daar gekomen, dus let altijd goed op als je een route pakt voor met de metro. De tour was heel erg interessant, ik heb persoonlijk nog nooit de films van Jurassic Park gezien maar mijn vriendin wel. Zij vond dit fantastisch maar het is dus ook heel leuk als je niet veel weet over dinosaurussen. Hierna moesten we weer verzamelen bij Charing Cross, nu hadden we wel goed gekeken naar de route voor met de metro. Vanuit het station gingen we naar de musical, The Lion King. Dit was een mooie musical. Toen hij was afgelopen namen we de laatste trein terug naar Eden Park waar de gastgezinnen ons voor de laatste keer ophaalde. Die dag zijn we meteen gaan slapen omdat de het al heel erg laat was en we voor de laatste dag weer vroeg op moesten.

Dag 5

Op dag 5, wat alweer de laatste dag was, zijn we afgezet door onze gastgezinnen bij Eden Park en hebben we afscheid van hun genomen. Daarna zijn we in de bus gestapt richting Canterbury wat circa een rit was van 2 uur. Hier hadden wij ook ongeveer 2 uur vrije tijd. In die tijd hebben we bij de McDonalds gezeten en zijn we naar een gameshop geweest wat er zo ongeveer naast lag. Hier kon je zeer goedkoop games kopen, dus voor mensen die van gamen houden zou ik zeker hier langs gaan. Vervolgens ging de busrit verder door naar Dover waar we weer het veer namen richting Calais. Ten slotte gingen we terug naar Sittard waar we rond tien uur aankwamen. Dat was het einde van de reis.